سطوح نیتریت و نیترات در آب های زیرزمینی

بررسی سطوح نیتریت و نیترات در آب های زیرزمینی و تاثیر میزان آلودگی آن

سطوح نیتریت و نیترات در آب های زیرزمینی، شبکه توزیع آب ، آب بطری شده و آب میوه ها در ایران

نیترات و نیتریت می توانند از طریق مصرف آب آلوده به صورت مستقیم یا غیر مستقیم وارد بدن شوند. تجمع این ترکیبات در بدن در طولانی مدت، منجر به مشکلات سلامتی همچون اختلالات گوارشی، سرطان ها و حتی تهدیدهای مرگ در کودکان می شود. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آلودگی نیترات و نیتریت در آب آشامیدنی و آب میوه ها در ایران است.

مطالعات به وضوح نشان داد که آب میوه ها از نظر نیترات بی خطر هستند. مقادیر نیترات و نیتریت در همه نمونه های آب آشامیدنی بطری به استثنای برخی از مطالعات کمتر از استانداردهای ملی و بین المللی بود. نتایج مطالعات مورد بررسی همچنین نشان داد که میزان نیترات در 96 درصد نمونه ها بیشتر از آن چیزی است که روی برچسب نوشته شده است و در 80 درصد آن ها نیتریت، برچسب گذاری نشده است. مقدار نیترات در شبکه توزیع آب استان های بوشهر ، گیلان و مازندران بیشتر از حد مجاز بود. شهرستانه ای تالش ، اردبیل ، هشتگرد ، دیواندره و کرمان دارای سطح بالای نیترات در بیش از 50 درصد چاهها بودند.

یکی از راهکارها برای جلوگیری آلودگی آب های زیر زمینی مدیریت صحیح منابع آب های شهری و صنایع و همچنین استفاده صحیح از تصفیه خانه آب و فاضلاب می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *