آلودگی منابع آب شیرین

مشکلات آلودگی منابع آب شیرین و بررسی خسارت های ناشی از آن

آلودگی منابع آب شیرین

در دو دهه گذشته ، میزان مصرف آب دو برابر رشد جمعیت افزایش یافته است. منابع آب شیرین توسط آلاینده هایی مانند فلزات سنگین ، آفت کش ها ، هیدروکربن ها ، زباله های آلی ، عوامل بیماری زا ، کودها و آلاینده های در حال ظهور آلوده می شوند. در سطح جهان بیش از 80 درصد فاضلاب بدون استفاده از پکیج تصفیه آب و فاضلاب مناسب به محیط زیست منتقل می شود. صنعتی شدن سریع تأثیر چشمگیری بر کشورهای در حال توسعه دارد که منجر به خسارات قابل توجهی در رفاه اقتصادی و سلامتی از نظر آثار سم شناسی بر انسان و محیط زیست از طریق آلودگی هوا ، آب و خاک می شود.
تامین آب شهری به دلیل افزایش شهرنشینی و تراکم بالای جمعیت شهرها آسیب پذیر است. تخمین زده می شود که تغییرات آب و هوایی منجر به کاهش 10 درصدی ذخیره آب شیرین برای 685 میلیون نفر از ساکنان بیش از 570 شهر تا سال 2050 شود.
فاضلاب عموما از 1٪ جامدات معلق و محلول و 99٪ آب تشکیل شده است. مواد آلی در آلودگی آب به دلیل افزایش تخلیه فاضلاب هاي صنعتی و شهری ، کاهش رواناب و تشدید کشاورزی در حال افزایش است. در سال 2012 ، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیش بینی کرد که بین 2000 تا 2050 تقاضای آب در سطح جهان 55 درصد افزایش می یابد . در سطح جهان ، بیش از 80 درصد فاضلاب نه جمع آوری می شود و نه تصفیه می شود و بدون تصفیه مناسب به محیط زیست رها می شود و تنها 8 درصد فاضلاب های صنعتی و شهری تصفیه می شود . کشورهای با درآمد بالا حدود 70 درصد فاضلاب تولید شده را تصفیه می کنند ، در کشورهای با درآمد متوسط ​​این نسبت به 38 درصد کاهش می یابد . فرایند صنعتی شدن بر محیط زيست جهانی تأثیر منفی می گذارد. تخليه فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست باعث ایجاد چندین اثر بهداشتی بر سلامت انسان می شود ، مانند افزایش بار بیماری ها و تأثیر مستقیم بر محیط زیست مانند کاهش تنوع زیستی ، تجمع زیستی سموم ، افزایش انتشار گازهای گلخانه ای ، تخریب اکوسیستم آبزیان و افزایش دمای آب و بهره وری اقتصادی مانند کاهش تولیدات صنعتی و کشاورزی ، کاهش قیمت بازار محصولات زراعی و غیره . فرایند صنعتی شدن بر محیط زيست جهانی تأثیر منفی می گذارد.

 

منبع:
Devda, V., Chaudhary, K., Varjani, S., Pathak, B., Patel, A. K., Singhania, R. R., … & Chaturvedi, P. (2021). Recovery of resources from industrial wastewater employing electrochemical technologies: status, advancements and perspectives. Bioengineered12(1), 4697-4718.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *